Cañon d'Anisclo
Op naar Espot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voorspelling voor vandaag zijn matig en dat is te horen aan de regen op het dak. We slapen uit en besluiten het weer van de middag af te wachten. Dat valt alles mee en dus pakken we de auto richting de ravina de Escauin. Daar zijn we woensdag ook geweest maar nu benaderen we de kloof vanaf de andere kant. Vanaf de parkeerplaats gaat een wandeling naar een aantal miradors, Spaans voor uitzichtpunten. Als we ons klaar staan te maken, besluit er vlak boven ons een lammergier uit zijn boom te vertrekken, waarbij het gigantische beest (spanwijdte tot 2,60 meter) niet ver van ons overvliegt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Camera is natuurlijk niet in de buurt, maar ach, je moet ook niet alles willen vangen in foto’s.

De wandeling is relaxt, redelijk vlak en voert langs steile wanden waar onderin het riviertje kabbelt. Het uitzicht en de uitzichtpunten onderweg zijn prachtig. De zon schijnt intussen uitbundig alhoewel de uitzichtpunten ook uitzicht bieden op donkere wolken die vanuit het dal op komen zetten. De bergen aan de overkant zijn gehuld in dikke mist. Aan het einde van de wandeling komen we op een bergrug die uitzicht geeft op twee dalen die zich onder ons samenvoegen tot de ravina. Mooie wandeling.

We besluiten als afscheid van het dal vanavond uit eten te gaan. Op de camping wachten we de tijd waarop we met fatsoen een Spaans restaurant binnen kunnen lopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat is toch al gauw pas rond een uur of 9. De keuze van een restaurant is niet eenvoudig. Het aanbod varieert van TL-buis aan het plafond en Hartman stoelen op de vloer tot gezellige led lampen en picknick tafels. De keuze valt op een restaurant dat een mooi uitzicht over het dal lijkt te hebben. Dat leek zo, want eenmaal binnen hebben we prachtig panoramisch uitzicht op de parkeerplaats. Het eten smaakt er niet minder om alhoewel het wel een hoog toerist menu gehalte heeft. Moet je misschien ook maar accepteren in een bruisende toeristische trekpleister als Bielsa.

Morgen verder maar waarheen? We twijfelen nog steeds tussen Espot in het oosten of meer naar de Atlantische kust. Na nog een potje Rummikub valt het besluit, we gaan terug naar Espot. Zijn we 6 jaar geleden ook al eens geweest tijdens ons eerste gezamenlijke vakantie.


Cañon d'Anisclo
Op naar Espot