Duik 1503: 12 april 2015
Duik 1505: 18 april 2015

In het kader van de 2* opleiding vandaag de eerste nachtduik. Leuke groep van 9 man\vrouw. Marieke gaat mee als begeleiding en fungeert als buddy omdat we Werner meekrijgen in zijn eentje. Het begin levert altijd weer wat onrust op met klaren van Werner maar dat gaat redelijk snel over. Hij gaat daarna alleen vanaf een meter of 4 constant ondieper. Dat is niet helemaal de bedoeling en ik zie Marieke proberen om hem dieper te laten duiken door de weg omhoog te blokkeren maar Werner lijkt druk met zichzelf en niet met de omgeving. Op 2,5 meter ga ik naar hem toe, trek hem aan zijn arm en geef aan dat hij de andere kant op moet. Dat lukt pas in de herkansing. Hij is duidelijk onder de indruk van zijn eerste nachtduik. We komen uiteindelijk bij het wrakje en maken daar rechtsomkeer. Hij checkt wel met enige regelmaat bij Marieke of ze OK is maar is verder wel druk met zichzelf. Als ik een modderkruiper zie probeer ik hem te signalen maar dat heeft hij, zelfs als ik vol op de zijkant van zijn bril schijn, niet in de gaten. Hij komt naar mij toe om te zeggen dat hij het koud heeft, maar aangezien hij de duik leidt, zal hij zelf actie moeten ondernemen. Dat lukt niet erg, maar ach, ik heb het lekker warm in mijn droogpak 😉 Zonder gein, ik stuur hem wat bij en dus komen we mooi bij de trap uit. Zijn trimmen is verrassend veel beter dan voorheen en al met al dus geen slechte duik.


Duik 1503: 12 april 2015
Duik 1505: 18 april 2015