Duik 1533, 30 juni 2015, Everdingen
Duik 1535, 1 juli 2015, de Adder

Per ongeluk heb ik woensdag niets te doen op mijn werk dus bel ik ’s avonds met Ben om te zien of er nog plek is op de Aquila waarmee Duik de Noordzee Schoon naar de Noordzee gaat. Dat kan. Beroerde voorbereiding natuurlijk omdat ik natuurlijk niet gevuld heb maar ook daar gaan we wel weer een mouw aanpassen. Het is prachtig weer, 27 graden en een vlak zeetje. De eerste duik gaan we naar de Klipper en die duik is wonderschoon. Het anker ligt midscheeps en als ik naar links of rechts kijk kan ik zeker 20 meter ver kijken. De boeg is prachtig, staat trost overeind. Net onder het dek zit een groot gat waar de boegspriet in zat. We gaan op zoek naar lood en vinden meer dan ons lief is. Ik duik met Corrie en Jan. Die laatste zijn we snel kwijt omdat Ben hem in de kraag vat om te helpen bij het bevrijden van een enorme kreeft die in een vislijn verward zit. In een hoek vind ik in 1 minuut tijd zeker 25 kilo lood. Ik kan gewoon blijven grijpen. Ik heb alleen geen hefballoon mee, niet zo heel slim. Ik hang het bakje maar aan de ankerlijn met de stille hoop dat het niet afgesloten bakje vol naar boven komt. We gaan verder en komen een flinke noordzeekrab tegen die vast zit met één schaar. De andere schaar is vrij en maakt duidelijk dat hij niet snapt dat wij het beste met hem voor hebben. De schaar blijft heen en weer maaien om toe te slaan. Ik snij zo veel mogelijk los en gebruik vervolgens mijn mes om de schaar te blokkeren en Corrie en ik punniken hem verder met de hand los. Mission accomplished! Omdat ik een beroerd mengel van 26% heb en de diepte 30+ is, zit ik al een kwartiertje in deco. Dat was ongeveer de limiet die ik berekend had dus stijgen we op en begint het lange wachten. Een geweldige duik

Duik 1533, 30 juni 2015, Everdingen
Duik 1535, 1 juli 2015, de Adder