Duik 250: zondag 30 mei 2004
Duik 252: zondag 20 juni 2004

Tanja heeft een open dag van de sportschool, dus vertrek ik alleen naar Maarsseveen. Daar is het druk, ik zou eigenlijk Frits en Donald gaan helpen met het uitzetten van het parcours voor de sportdag maar omdat er te weinig begeleiding is ga ik op pad met Irene en An. Ze hebben allebei al bijna twee jaar niet meer gedoken en dat merk je. De bril loopt vol, oren willen niet klaren en ze zijn zo druk bezig met alles in de gaten houden dat ze vergeten elkaar en mij in de gaten te houden. Twee keer raken we elkaar kwijt en moeten we een vrije opstijging maken. Het zicht speelt overigens ook een rol van betekenis want dat is er niet. Uiteindelijk komen we uit bij het wrak waar we naar op weg waren en probeer ik dwars door het duikgebied naar de punt te navigeren, maar dat slaagt niet erg. Drie keer komen we uit bij de lelijke eend en daar was maar één keer van gepland. Een snoek die wegschiet is alles wat er aan onderwaterleven te melden valt. Een magere oogst van een magere duik. Ik heb wel de nieuwe Gilan lamp geprobeerd en die doet het prima.


 

Duik 250: zondag 30 mei 2004
Duik 252: zondag 20 juni 2004