Thistlegorm
Laatste dag duiken

De eerste duik is de duikstek die ik in 2002 in mijn logboek typeerde als: de meest beroerde duik ooit (omdat we afdreven vanwege de totaal verkeerd geplande duik en verkeerde startplek en twintig minuten lang, het eiland steeds kleiner zagen worden…) Nu is de situatie duidelijk anders: de stroming klopt, de locatie klopt en de briefing klopt. Een leuke duik, die diep begint maar al snel hoger gaat. We redden het net niet om bij de boot uit te komen en worden na het oplaten van de boei, met de zodiac teruggechaufeerd.

De tweede duik is bij Umm Gammar en ik herken zowaar boven- als onderwater het landschap. Het wordt een mooie duik met veel leuks waaronder een octopus. Aan het einde van de duik hangen we lang rond een koraalblok waar een wrasse brutaal tegen mij is.

De derde duik is bij Smnall Giftun. Wederom een leuke duik met veel reuzemurenes en een octopus.

Een beetje kortaf maar inmiddels ben ik al twee keer in slaap gevallen achter mijn laptop dus het is tijd om af te haken…


Thistlegorm
Laatste dag duiken