't Is een wonder
Goed Plan

We slapen slecht maar compenseren dat door lang uit te slapen. Rond een uur of 9 gaan we eruit, scharrelen bij Luis het brood voor vandaag op en ontbijten in een heerlijk ochtendzonnetje. We gaan op pad om de lammergieren te vinden die hier in de buurt voortkomen. De weggetjes in de bergen vergen wel het nodige stuurwerk. Ze vernauwen zich tot net iets meer, soms zelfs minder dan eenbaansweg en worden vergezeld van borden waarop percentages van 25% procent staat.

Geen punt voor een Skoda natuurlijk dus ondanks wat manoeuvreerwerk hier en daar komen we toch op het eindpunt van de weg uit en laten we ons in de beste gebarentaal door de dame van de “I” voorlichten. Dat de gebarentaal niet helemaal foutloos ondertitel is blijkt wel als we na een uur ploeteren ontdekken dat we de verkeerde route genomen hebben. We keren terug op onze schreden en vinden de juiste route die naar de weides leiden van waaraf de gieren te zien zijn. We zijn nog maar net onderweg of de eerste dienen zich aan. Majestueus zweven ze op de thermiek en cirkelen in een oogwenk hoger en hoger tot ze niet meer te zien zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langs de weg veel mooie plantjes waardoor het een soort wedstrijdje wordt: naar boven of naar beneden kijken. Een heerlijke wandeling. Terug in Escuain maken we nog een extra rondje om het dorp vanwege het spectaculaire uitzicht. Onder ons begint een diepe kloof, uitgesleten door een riviertje. De kloof slingert zich diep het massief voor ons in. Aan de zijkant van het dorp, ook met uitzicht op de kloof zien we beneden ons een aantal lammergieren rondcirkelen. Indrukwekkende uitzichten.
20150819_164051Terug in het dal checken we nog een dorpje uit dat mooi lag te wezen op de bergrug aan de overkant van de rivier. Dat is aardig maar met name het koude drankje op het terras is een te vermelden hoogtepunt. Terug op de camping een dutje in de hangmat, een campingmaaltijd van linzen met chorizo en de dag is zo goed als voorbij. Voorspelling voor de komende uren: een spelletje Rummicub, glaasje wijn/whisky, lekker muziekje en daarna lekker naar bed. Morgen zal ik eerlijk vertellen of de voorspelling uit is gekomen maar ook daar van durf ik te voorspellen dat het waar gaat blijken te zijn

Quebrantahuesos…

't Is een wonder
Goed Plan