19-22 juni 1994
Fotoalbum Zwitserland 1994

Roze3Woensdag 22 juni 1994

Uitgeteld!St. MoritzZwitserland, Juni 1994Vandaag gaan we verhuizen naar het Rhonedal. We staan vroeg op en pakken de spullen in. GelukkigRhonegletsjer, Furkapass, Zwitserland, Juni 1994 is het weer omgeslagen en dus schijnt de zon. Hemelsbreed verkassen we 120 kilometer, maar in Zwitserland is dat ongeveer één hele dag rijden. Over 3 grote passen gaat het: de Julierpas (2284 meter) de Oberalppas (2044 meter) en de Furkapas (2431 meter). Vooral de laatste maakt veel indruk. Halverwege de pas heb je een mooi uitzicht over de Rhonegletsjer. Onderaan de pas, gelijk aan het begin van het dal, in het dorpje Ulrichen vinden we een leuke camping. Aan een rustig kabbelend beekje, in de schaduw van de intussen weer op volle kracht schijnende zon zetten we de tent op. Na gedane arbeid is het goed rustten zullen we maar zeggen.

Geel5Donderdag 23 juni 1994

Ulrichen,Rhonedal,Zwitserland, Juni 1994Ulrichen, Rhonedal, Zwitserland, Juni 1994Vanmorgen vroeg de tent uitgezweet. We gaan een stevig wandeling proberen te maken. Het voetpad begint ergens halverwege de Nufenenpas. We parkeren de auto en starten de wandeling. De bewegwijzering is zoals wel vaker, niet erg best en we verdwalen dan ook onmiddellijk. Boven is het echt heel mooi en je kunt heel ver het Rhonedal is kijken. We klimmen tot aan de sneeuwgrens en besluiten dan om terug te gaan. Onderweg zien we heel veel marmotten. Ergens pikken we weer een pad op en op een of andere manier eindigen we midden op de camping. Heerlijk om je voeten rust te gunnen, jammer alleen dat de auto halverwege de pas staat. Na een rustpauze van een uurtje gaan we op pad om de auto te halen. Het is heel warm. Eindelijk zien we het blauwe monster staan. Terug op de camping hebben we geen zin om te koken en we besluiten naar het Lötschental te rijden om daar naar Pension Bietschhorn te gaan. We beginnen natuurlijk met de Salat Bietschhorn, onze all time favoriete en vervolgens eten we lekker kaasfondue bij Medusa, Sylvia, Tschello en niet te vergeten küchechef Herbert. Tanja sluit af met een alpenkrauterthee, een pluk hooi die zo van de alpenwei wordt getrokken. Twee uur terug in de auto en de slaapzak wacht.

Roze2Vrijdag 24 juni 1994

Rhonegletsjer, Furkapass, Zwitserland,Juni 1994Rhonegletsjer, Furkapass, Zwitserland, Juni 1994We hebben vanmorgen eerste een bank opgezocht om Frans geld te scoren voor de terugreis van morgen. Tanja vindt ergens eindelijk de mooie oorbellen die ze de hele vakantie al gezocht heeft en we doen boodschappen voor morgen. Hierna rijden we naar de Grimselpas en gaan boven een wandeling maken. Ergens bij een restaurantje staat met grote borden reclame voor een kristalgrot. We laten ons verleiden maar komen terecht in een schuurtje met wat bergkristallen. We wandelen verder en krijgen gezelschap van een , kuchende, praatgrage tukker op klompen. In zijn ene hand een blikje Rivella in zijn andere een wandelstok. Zijn klompen klotsten over het pad. Hij lijkt sprekend op Wim Duisenberg. Het gebied waar we wilde gaan wandelen is afgesloten voor de auto omdat de sneeuwmuren langs de kant van de weg op instorten staan. Samen met de tukker wagen we het erop. Muren van meters dikke sneeuw staan loodrecht naast de weg. Rhonegletsjer, Furkapass, Zwitserland, Juni 1994Op sommige plekken is een stuk naar beneden gestort en moeten we er overheen klimmen.  De tukker haakt af en keert terug. Uiteindelijk komen we bij de Grimselsee, een stuwmeer. We zoeken en vinden nog wat mineralen maar natuurlijk niet zulke mooie als in de grot. Na een wandeling van ongeveer 4 uur keren we terug bij de auto. Het is een vreselijk warme dag en terug op de camping met een flinke blaar. We pakken vast het een en ander in want morgen gaan we terug naar Nederland. ’s Avonds lekker spaghetti gegeten.

 

 

 

Geel4Zaterdag 25 juni 1994

Rempech, Furkapass, Zwitserland, Juni 1994Camping, Ulrichen, Zwitserland, Juni 1994We hadden eigenlijk om een uur of zes ’s avonds willen gaan rijden omdat we dan nog een dag konden wandelen en omdat het dan niet zo warm is in de auto. Om half 12 besluiten we dat het veel te warm is om te gaan wandelen, het is ruim 30º, dus besluiten we om toch maar te vertrekken. We pakken alle spullen in en vertrekken. Ergens op een parkeerplaats kijk ik de remmen nog even na want die piepen weer behoorlijk. Het is bijna niet uit te houden in de auto. Het enige lichtpuntje in de hele reis in de autotrein tussen Goppenstein en Kandersteg, dat is lekker koel. Verder duurt het tot Luxemburg voor het een beetje handelbaar wordt in de auto. We arriveren om een uur of 2 in de Nijeveldsingel. Een hele relaxte en mooie vakantie achterlatend.

19-22 juni 1994
Fotoalbum Zwitserland 1994