Duik 1537, 11 juli 2015, Panago
Duik 1539, 18 juli 2015: Maarsseveense plassen

Lekker duikje met IJdo. In het begin nauwelijks leven maar als we omdraaien zien we een flink aantal grote scholen baarsen. Meer dan ik ooit gezien heb eigenlijk. Een paling ligt in het groen te rusten maar bij nadere inspectie blijkt hij nog wel te leven maar niet van harte. Zoals altijd schat ik weer totaal verkeerd in welke afstand het is tot de instap en als we boven gluren zijn we na 60 minuten nauwelijks halverwege. Ik probeer mijn vest op te blazen om even te overleggen met IJdo maar ik hoor op mijn rug net zoveel lucht uit mijn vest lopen als ik er in pomp. Dan maar op mijn droogpak verder. Ik schrik me het apezuur als er vlak naast me een dikke karper wegschiet uit het dikke groene matras. Even verder op zitten er nog twee die zich rustig laten bewonderen. Terwijl ik er nog mee bezig ben seint IJdo om me op een snoek(je) te wijzen die kaakgymnastiek aan het doen is. Het lijkt alsof hij aan het geeuwen is. Met al het leven om ons heen geloof ik ook wel dat hij slapend zijn buik vol krijgt. Leuke duik.


Duik 1537, 11 juli 2015, Panago
Duik 1539, 18 juli 2015: Maarsseveense plassen