Sunset in Arches
Yellowstone

Vandaag wordt geen spannende dag, vandaag gaan we namelijk autorijden. Nou kun je dat in Nederland ook maar als je daar goed gas geeft en je telt tot honderd dan ben je er. In Amerika doen ze dat anders, groter zullen we maar zeggen. Om half negen vertrekken we uit Moab en om half vijf rijden we een camping op in Pocatello. Op de kaart zijn we maar nauwelijks opgeschoten in het echt hebben we er een rit van rond de 1000 kilometer op zitten. We hebben veel woestijnachtig gebied, bergen en vlaktes gezien. Rond Salt Lake City in een onvervalste Filet American gestaan met uitzicht op de zoutvlaktes.

Al met al geen dag om over naar huis te schrijven alhoewel ik dat nu wel min of meer zit te doen. We hebben net het eten achter de rug en zijn nu koffie aan het zetten en de vraag is: is de bui er eerder dan de koffie. Donkere wolken, bijna zwarte wolken pakken zich samen en net na de koffie barst de bui los. De regen valt echt met bakken uit de hemel en het onweert ook flink. Onder de miniluifel van het trekkerstentje dat we gebruiken voor snelle overnachtingen, lekker met een bakje koffie kijken we toe. Plotseling met een enorme knal ontploft er een soort bus die aan een elektriciteitsmast hangt. Blijkbaar is de bliksem er in geslagen. De bus staat in brand en stinkt enorm. Om ons heen zijn de lichten in de huizen uit. Aangezien het toch al half 10 is gaan we maar naar bed.

Rond een uur of één worden we wakker doordat er een nieuwe stortbui losbreekt. De wind begint steeds harder te waaien en de glasfiber stokken buigen door onder het geweld van de storm. Omdat we ‘s middags al een buitje zagen hangen hebben we bij het opzetten extra ons best gedaan op de haringen dus de tent zit wel goed vast, maar de wind gaat steeds harder waaien. Op een bepaald moment wordt de tent zelf volledig tegen onze gezichten gedrukt, compleet plat gewaaid. Om ons heen horen we mensen roepen en lopen. We horen taken van de bomen vallen en net als we besluiten om in de auto de bui uit te gaan zitten begint de wind te luwen. Ik loop de tent nog even na kijk of de auto beschadigd is en of we nog ergens moeten helpen maar het leek erger dan het in werkelijkheid was.


Sunset in Arches
Yellowstone