Come aboard, we’re expecting you!
Een dag vol Kodak momentjes

Land, we zijn er! Windstil weer, licht bewolkt en eigenlijk geeneens koud. En het belangrijkste: een geweldig uitzicht, bijna om sprakeloos van te worden. Zal de blog van vandaag dus niet te lang maken. We zijn de dag zingend begonnen omdat Gert-Jan vandaag jarig is. Weet gelijk de hele boot dat hij jarig is.
Na de briefing begonnen met het optuigen van de duikset waarbij we werden afgeleid door een bultrug die 5 meter naast de boot omhoog kwam. Vervelend, maar het is niet anders. Eerste duikplaats wordt het wrak van de Governoren. En ja: het water was koud! En ja: er was leven en de eerste nudi’s (onderwater naaktslakken) zijn gezien. Op de terugweg naar de boot nog meer bultruggen.
Het middagprogramma zorgde voor een tweestrijd: Gentoo pinguïns of zeeleeuwen, nat vs. droog. Cyriel en Willem zijn nog een keer gaan duiken en de rest is naar de pinguïns gegaan. Toch een raar gevoel om midden in een kolonie te gaan staan terwijl de pinguïns gewoon verder gaan met voedsel zoeken, luieren en spelen. Helaas is dit jaar geen goed pinguïnjaar, er lagen veel dode pinguïns. De duikers kwamen ook nog even op bezoek en konden vertellen dat ze zeeleeuwen hadden gezien. Op naar het diner!
Helaas heeft het personeel niet opgelet. Een paar dagen geleden aan een van de Nederlandse crew leden gevraagd of er een taart geregeld kon worden voor Gert-Jan. Geen probleem, dat was al lang geregeld. Dus toen het licht uitging tijdens het avondeten dachten wij dat het voor onze birthday boy was. Maar helaas, er waren nog 2 anderen jarig en zij kregen taart, ons in verbazing achterlatend. Als compensatie kreeg Gert-Jan een fles wijn wat hij eigenlijk veel lekkerder vond. Nu al weer 22.30, mooie tijd om te gaan slapen en morgen om 6.45 weer gewekt te worden. Op naar de leopard seals of de chinstrap pinguïns. Moeilijke keuze!


Come aboard, we’re expecting you!
Een dag vol Kodak momentjes