Daar gaan we
Raindrops...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We worden wakker in een grauw en mistig landschap. Een dikke grondmist maakt dat de tent drijfnat is. Omdat we nog maar een uur of 5,6 te gaan hebben, laten we het voor wat het is, pakken we de tent in en vertrekken. Daarvoor moeten we eerst de beheerder van de camping nog even wakker maken zodat we het luttele bedrag van €5,40 totaal voor deze overnachting af kunnen rekenen.

Tomtom raakt op weg naar de Franse Tolakkerweg het pad behoorlijk bijster maar als we ons los schudden van al dat moderne gedoe en gewoon de borden volgen (hinderlijk lastig gevallen door een zwaar geïrriteerde Tomtom die elke kruising aangrijpt om ons op indringende wijze te adviseren vooral af te slaan of om te keren) komen we zonder problemen op de Peage. Aangezien we in de Pyrenees Midi zijn klimmen we al snel boven de mist en worden soms getrakteerd op prachtige doorkijkjes waar dalen gevuld lijken met dikke plukken watten. Toulouse wordt gepasseerd en als we eenmaal de Autoroute de Pyrenee opdraaien zien we in de verte het onderwerp van de komende twee weken zich aandienen: de Pyreneeën. Imposante bergruggen, sommige met nog resten sneeuw, strekken zich uit van de Middellandse zee kust tot aan de Atlantische Oceaan. Ergens halverwege stuurt de inmiddels weer op het rechte pad geraakte Tomtom ons de snelweg af en begint de beklimming van de buitencategorie. De weg slingert zich omhoog tot dat er geen doorgang meer te vinden is en de wegbereiders zich beroepen op de laatste mogelijkheid: een tunnel.

Aan de andere kant zijn we zonder grenzekontrolle in Spanje aangekomen en vinden een geweldige camping. Luis (de website verklapt: uit te spreken als Loewiese) heet ons welkom, geeft in zijn beste Spaans een rondleiding en informatie waar we tot onze verrassing het overgrote deel van begrijpen. Vooral dankzij het handen- en voetenwerk van Luis. We plegen een weinig indruk makende aanslag door de tent op te blazen en als die eenmaal staat besluiten we om opzoek te gaan naar een Supermercado. Dat is redelijk kansloos tot we besluiten terug te gaan naar de pas vlakbij de grens waar een aantal winkels zijn die vooral alcohol verkopen aangezien dat aanmerkelijk goedkoper is dan in Frankrijk. Om de schijn hoog te houden hebben ze ook wat levensmiddelen en daar schrapen we genoeg bij elkaar om een heerlijke, door Marieke gefabriceerde, maaltijd van te fabriceren. Inmiddels is het een uur of 10, knerpen de cicaden om ons heen, is de hemel boven ons onwaarschijnlijk weinig aangedaan door lichtvervuiling en kabbelt het beekje onder ons heerlijk rustig verder. De vakantie is begonnen…


Daar gaan we
Raindrops...