Tabin
Een verrassende ontmoeting...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVroeg op voor een wandeling, de wekker staat om kwart voor 6 en geloof ’t of niet, Marieke is eerder wakker dan ik. In de eetzaal eten we wat toast en als ook Sjoan en zijn vriendin verschijnen (laat als altijd, binnen 1 dag al een reputatie…) gaan we op weg. Nog geen 50 meter buiten het resort zien we een groep Lampongapen. Ze poseren alsof het echte filmsterren zijn en verdwijnen dan het bos. De wandeling zelf staat in het teken van olifanten. Die zien we helaas niet, we komen niet verder dan een bijna nog dampende keutel. Hoe goed Maldin ook speurt, we krijgen ze niet te zien. Terug op het kamp is er een “echt” ontbijt maar veel tijd hebben we niet, het schema is compact en onverbiddelijk. We gaan op weg naar de waterval. De rit erheen is prachtig, dwars door het oerwoud. P4250572Onderweg spot Maldin de ene roofvogel na de andere. We laten de jeep achter op de weg en vertrekken te voet naar de waterval. Dicht oerwoud met op de grond ook een dichte vegetatie, samen met het feit dat het vannacht geregend heeft, levert heel veel bloedzuigers op.
Sjoan lijkt iets minder in paniek als gisteren maar dat is eigenlijk niet terecht want op elk blad zit er wel 1 en de broekspijpen (keurig afgesloten door Leechsocks) zitten onder de bloedzuigers. Bij de waterval aangekomen, horen we hem wel maar zien hem nog niet omdat er een uitstekende rots voor ligt.

We moeten over een pad met modder waar je bijna tot kniehoogte inzakt. Als we de poel en de waterval eenmaal zien is dat 1 grote modderpoel geworden door de stevig bui van vannacht. Toch trekken we de stoute laarzen en gaan zwemmen. De rotsen op de bodem zijn redelijk scherp dus we houden de laarzen aan: swimming with your boots on…” Geen aanrader. We zwemmen naar de waterval en die is prachtig, kan zo in een Tarzan film. Cornelia is intussen ook aan komen zwemmen en Sjoan en vriendin worden door Maldin naar de overkant geholpen zodat iedereen de waterval kan zien. Terug bij de kleding blijken die onder de bloedzuigers te zitten. We schudden ze zo goed en zo kwaad als het kan af en wandelen terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe lunch en de daarop volgende dut zijn heerlijk. We krijgen een moddervoetenbad aangeboden. Dat is een onzinnig onderdeel van het programma, maar gratis dus we laten het ons maar overkomen. Om half 5 vertrekken we voor een schemertocht door het oerwoud. We zien weer veel apen en roofvogels en hornbills, prachtige grote vogels, maar het mooiste is het landschap. Het is een beetje mistig met hier en daar een zonnestraal die erdoor breekt. Het geeft het bos iets mystiek. Mijn rug begin wel te protesteren want de bankje zijn spartaans, de vering stug en de weg slecht maar het met wat draaien vol te houden. Na het diner maken we een nachttocht en die levert veel moois op: civetkatten, vliegende eekhoorns, 3 verschillende uilen, roofvogels, herten, kortom een prachtige tocht. Na afloop nog een biertje en dan moeten we alweer naar bed omdat het morgen weer vroeg dag is

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tabin
Een verrassende ontmoeting...