Mudmasters 2015

Voorpret is een mooie opmaat naar een vakantie, net als de napret een zoete herinnering terug kan brengen. Om beide aan te pakken, had ik bedacht om voor de Australië vakantie weer eens een reisverslag te maken. Vroeger deed ik dat eigenlijk elke vakantie maar de laatste jaren is het er ernstig bij ingeschoten. Ik heb er nog wel wat liggen maar dat zijn in haast op papier gekrabbelde teksten die de nodige CSI kwaliteiten vereisen om omgezet te worden in leesbare tekst. Met alle mooie hulpmiddelen zoals een computer die in je telefoon past en wifi op zelfs de meeste afgelegen locaties, kun je tegenwoordige overal je teksten meteen als bits and bytes het daglicht laten zien.

Nu draait er op mijn server thuis een prima website (zoals je momenteel ondervind ;-)) maar tijdens vakanties gaat deze natuurlijk uit. Omdat ik toch onze pennenvruchten wil publiceren tijdens de vakantie moest er een travelblog komen. Een zoektocht naar zo’n travelblog website leverde wel wat op maar geen enkele kon de kritische toets doorstaan. Uiteindelijk is elke website beheerder toch het liefst baas in eigen byte, Godaddy bracht uitkomst, goedkoop, altijd beschikbaar en goeie service!

Maar dat leverde weer een nieuwe uitdaging op: hoe gaat de website heten? mariekeenwillem.nl of mawi.nl, wima.nl, allemaal een beetje flutnamen. Ik begon me al zorgen te maken totdat ik op dinsdagavond tijdens mijn wekelijkse bezoek aan mijn moeder na het eten zoals altijd weer de bijbel in mijn handen gedrukt kreeg met de opdracht: lees jij maar even want mij ogen zijn niet meer zo goed (Stevie Wonder ziet nog beter, maar die is dan ook nog geen 92…) Mattheus 6:34 “Zijt dan niet bezorgd tegen den morgen; want de morgen zal voor het zijne zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn zelfs kwaad.”  That’s it, dacht ik tijdens het lezen en wonderbaarlijk genoeg: noworries.today was nog vrij! Voor mij de meest sympathieke Australische uitspraak en makkelijk genoeg te onthouden, kortom een ideale naam! En aldus geschiede…


Mudmasters 2015