Fall River Trail
Fotoalbum Verenigde Staten 1998

Gisteren was onze laatste “echte” vakantiedag. We kwamen er achter dat we pas op woensdag in Nederland terug komen in plaats van op dinsdag. Dat vraagt de nodige telefoontjes naar Nederland: de kat een dag langer laten voeren, Tanja’s moeder een dag later ons op komen halen, het geplande bezoekje aan Willem’s ouders. We beginnen de dag dus met veel telefoontjes. Omdat niet iedereen meteen bereikt kan worden en er vanuit het park niet gebeld kan worden brengen we de foto’s weg naar de 1-uur service en laten de auto wassen. We bellen nogmaals en kunnen alles geregeld krijgen. Vervolgens gaan we het park en maken een wandeling. We zien nog een coyote en een woodpecker in actie. Terug bij de tent is het inpakken geblazen. Die avond wordt het laatste kampvuurtje van dit Amerika avontuur gebouwd.

De volgende dag pakken de auto en gaan richting Denver. Buiten Denver, in de buurt van het vliegveld, hebben we een hotel gevonden en daar gaan we de laatste nacht doorbrengen want de vlucht vertrekt redelijk vroeg op dinsdag. We laden de spullen uit de auto en brengen KID terug naar de carrental. Ondanks onze stille hoop dat de buts in het spatbord niet zou worden gezien, is dat ijdele hoop. Hij loopt 3 keer rond de auto en als hij zegt: Okay, zet de auto maar daar neer en wij weg rijden (opgelucht) roept hij ons na. Hold on! Hij ziet de deuk en we moeten naar de administratie. Daar blijkt echter dat we ervoor verzekerd zijn en is het niet meer dan wat papierwerk. We worden keurig terug gebracht naar het hotel en we worden morgenochtend ook weer opgepikt van het hotel om afgeleverd te worden op de luchthaven. Terug in het hotel gaan we nog even lekker het zwembad in en nemen ’s avonds een erg lang bad.

Op TV is live de speech van Clinton live te zien: I did not have sex with that woman! Amerika zindert onder het gluurderige gedoe rond een president met een te groot libido. We slapen heerlijk in een echt bed. De volgende dag nog even lekker douchen voordat de grote tocht terug gaat beginnen. De vlucht van Denver naar Washington gaat voorspoedig maar Washington-Amsterdam heeft vertraging van anderhalf uur. Opgeteld bij de wachttijd van 4 uur zitten we dus 5½ vast op Washington. We zien alle kraampje, tentjes en winkeltjes. In de wachtkamer zit een ventje met een klein kooitje waar een heremietkreeft in zit. Erg zielig. Hij laat het beest aan iedereen zien en is er bepaald niet voorzichtig mee. Uiteindelijk vertrekken we naar Amsterdam en op de nachtvlucht slapen we redelijk. Op Schiphol staats Tanja’s moeder ons al op te wachten en als we de snelweg op rijden richting Utrecht is het echt voorbij. Een prachtige vakantie!


Fall River Trail
Fotoalbum Verenigde Staten 1998