Duik 252: zondag 20 juni 2004
Duik 255 & 256: dinsdag 29 juni 2004

Pijlstaartrog 03 MureneZaterdagmorgen met de auto vertrokken, geslapen in Toulouse, gisterenmiddag aangekomen in Estertit en vandaag duiken. Gelukkig maar want boven water is het niet echt “our cup of tea”, het is echt Costa Brave gebied en het is bovendien bloedheet. We duiken met Calypso en gisterenmiddag zijn we al even in wezen checken. Jacqueline, de Belgische vrouw van de eigenaar, is aardig maar is dat voornamelijk omdat we geld waard zijn. Als we de medische verklaring niet op orde hebben (in Nederland 3 jaar geldig in Spanje maar 2 jaar) maakt ze geen enkel bezwaar.
De eerste duik gaat naar Salpatxoy, het grootste eiland van de Medes eilanden. Deze vormen een onderwaterpark en zijn daardoor erg interessant om op te duiken. Op de boot is het erg druk, te druk naar mijn smaak, maar goed, eenmaal in het water heb je daar geen last meer van. Onderwater komen we op een vlakte met Neptunesgras die omzoomt wordt door enorme rotsblokken. Tussen die rotsblokken zien we al meteen een grote tandbaars wegzwemmen. We duiken om de blokken heen, maar zoals altijd moeten we er een beetje in komen. De duik is alleszins redelijk maar zeker geen hoogtepunt in onze duikcarrière. We varen terug naar L’Estertit, eten in een restaurantje aan het strand een salade en gaan vervolgens naar de camping, om daar vervolgens weg te smelten, zodat we al snel aan het strand belanden.
’s Middags gaan we naar Tascons Petite, het voorste kleine rotspuntje van de Medes eilanden. De duik is erg mooi, we zien een grote murene, tandbaarzen, er komen 3 pijlstaartroggen voorbij gezwommen en als toetje een purperen naaktslak. Al met al een mooie duik alhoewel weer bewezen wordt dat gebarentaal een lastige vorm van communicatie blijft.

Duik 252: zondag 20 juni 2004
Duik 255 & 256: dinsdag 29 juni 2004