Duik 251: zaterdag 19 juni 2004
Duik 253 & 254: maandag 28 juni 2004

Tanja heeft nog een workout dus weer ga ik alleen op pad. Bij het AC restaurant staan 8 man waarvan 5 duikers. Paul is duikleider en Ko loop stage. We gaan naar Vinkeveen en als we daar aan komen is het al erg druk. Het begint ook nog eens te gieten als we om staan te kleden dus is mijn onderpak al nat voor mijn lekkende rits daar een bijdrage aan kan leveren. Ik duik met Bas en Riet, twee aardige mensen die van de eerste lichting van het “nieuwe” Gejo zijn blijven hangen. We gaan te water en komen eerst bij de bus uit en neuzen daar wat rond maar zien niets. Als we dieper gaan zie ik op 13 meter diepte een modderkruiper liggen. Dat is een zeldzame vis waar zelf de aanleg van de Betuweroute voor is stil gelegd omdat hij in een slootje was gesignaleerd in de beurt van de bouwput. In Vinkeveen komen ze overigen vrij veel voor. Voor ik een foto kan nemen verziek ik het zicht door te veel stof op te waaien. Even verder op vind ik een schelp waar ik zeker van weet dat hij niet thuis hoort in Vinkeveen, het is volgens mij een soort Kaurie, en die komt alleen in de tropen voor. Waarschijnlijk door één of andere grappenmaker achter gelaten. We volgen het touw door het duikgebied maar dat is niet erg verstandig want dat doet iedereen en dus hangt er een enorme stofwolk rond de route. Bij het platform is het druk maar desondanks zwemt er een enorme schol piepkleine visjes rond, niet veel groter dan een duimnagel. Op de terugweg zien we nog een flink aantal snoekbaarzen en zie ik piepkleine zoetwatergarnaaltje. Al met al een aardig duik.


 

Duik 251: zaterdag 19 juni 2004
Duik 253 & 254: maandag 28 juni 2004