Manta!
Burengerucht

Voor het eerst lekker geslapen van dusk ‘till dawn. Na het ontbijt gaan we met de boot op weg naar onze eerste duikstek namelijk Fairy Tale, ongeveer 1 uur varen. Al gelijk bij de afdaling zien we haaien rondzwemmen. Bij Fairy Tale zijn prachtige overhangen die bezaaid zijn met zachte koralen.

Angel01 Willem1 Koraalduivel

’s Middags gaan we een duik maken op het huisrif. Vol goede moed en met camera gaan we naar instappunt 1, recht voor het terras van de bar. Öle heeft ons gezegd dat je er ongeveer 20 minuten over doet om bij instappunt 2 te komen. We zijn aan het stunten om foto’s te kunnen nemen maar worden te zeer meegenomen door de heftige stroming. Tanja wordt heel ongelukkig, probeert tegen de stroming in bij mij te komen en maakt duidelijk dat we naar boven moeten. Daar aangekomen bedaren de gemoederen en we zien dat we in 2 minuten gedaan hebben wat we eigenlijk in 20 minuten hadden moeten doen. Als de rust terug is duiken we weer onder en laten ons door de intussen afgenomen stroom meevoeren naar uitstappunt 3. Onderweg komen we nog een goed gecamoufleerde maar toch gevonden enorme kreeft tegen. De duik gaat verder heel rustig, behalve dan dat we aan het einde zomaar onze eigen spullen mee moeten sjouwen naar de duikschool en dat alleen maar omdat we het te gênant vonden om voor 1 dollar per persoon een medewerker op te laten draven die je spullen anders voor je terug gesjouwd had naar de duikschool.Het is echt sprookje, overal zoveel mooie vissen, kleurrijke koralen. We zien een bladvis, enkele koraalduivels, en een schorpioenvis, die bijna onzichtbaar is gecamoufleerd. Zijn ogen zijn net diamanten, zo schitteren ze met een soort van facetten. De bladvis is een vis die volledig vertrouwt op zijn camouflage zelfs al hang je er met 4 duikers tegelijk voor, doet ie gewoon of z’n neus bloed en speelt hij voor blad. Ik heb de camera bij mij en schiet er op los maar achteraf bleek dat het filmpje niet goed was ingelegd zodat we gewoon door konden blijven knippen tot 36 foto’s aan toe, wat op zich heel efficiënt is voor een rolletje van24. Ik kan je vertellen, je wordt er niet vrolijk van toen we dit ontdekten na een van je mooiste duiken.

Tijdens het eten is de waiter 1 al twee keer langs geweest om ons te vertellen dat hij een bijzondere cocktail zal serveren op het strand. Wie zijn wij om zijn autoriteit in twijfel te trekken. Na het eten lopen we naar het strand en daar staan al twee volwassen cocktails op ons te wachten. Twee afgekapte kokosnoten gevuld met een of ander heftig goedje met een rietje. Ik sluit af met een Glenlivet om de smaak van de cocktail weg te spoelen en als we terug lopen stoot Tanja wel twee keer haar hoofd tegen de laaghangende taken, maar ze blijft vol houden dat het niets met de cocktails van zo juist te maken heeft. Ik heb zo mijn twijfels. Bovenstaande foto bewijst wel dat mevrouw al behoorlijk scheef hangt en verhalen over dat ze dicht bij me wou kruipen voor de foto, die hebben we intussen al genoeg gehoord. Even zo goed kan het geen kwaad te vermelden dat Tanja absoluut de allerbeste is om mee op vakantie te nemen, nee sterker nog, zelfs thuis is ze de absolute top.


Manta!
Burengerucht